Web forum is in read-only mode. Login as active registered customer for write access
  Forum Search   New Posts New Posts

TMS WebGMaps for FireMonkey on iOS 9 - problem

 Post Reply Post Reply
Author
Offergeld Sebastian View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 25 Jul 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Offergeld Sebastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: TMS WebGMaps for FireMonkey on iOS 9 - problem
    Posted: 17 Sep 2015 at 12:54pm
Hi there,

the WebGMaps component doesn't seem to work on iOS 9. The screen remains white. I did also a test on the iOS-Simulator. It works for iOS 8.4 SDK, but the screen remains white with iOS 9 SDK on the simulator. I use Delphi 10 Seattle Professional and the latetest Version of your WebGMaps component.
Can you help me with that, please?
Kind regards

Back to Top
Offergeld Sebastian View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 25 Jul 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Offergeld Sebastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Sep 2015 at 2:05pm
I downloaded this release 1.9.4.1 (15/9/2015) yesterday. It shows 1.9.4.1. in the setup, but in Delphi the Object-Inspector shows Version 1.9.3.1.
Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3484
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Sep 2015 at 2:33pm
Hi, 

There isn't an error in the setup, the version history is updated due to RAD Studio 10 Seattle support, but the component version wasn't changed because the component itself didn't have any changes.
We have now corrected this to avoid confusion, the next update will address this.

We are currently investigating the iOS 9 issue and will answer this as soon as possible as a reply on your email.

Kind Regards, 
Pieter
Back to Top
Pederzolli Patrizia View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 06 Sep 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Pederzolli Patrizia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Sep 2015 at 12:53am
Hi 

any news for this issue? I have the same problem

Best Regards
Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3484
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sep 2015 at 11:41am
Hi, 

This issue can also be reproduced with TWebBrowser, so it's an issue in RAD Studio 10 seattle in combination with iOS 9.

Kind Regards, 
Pieter
Back to Top
Pederzolli Patrizia View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 06 Sep 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Pederzolli Patrizia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sep 2015 at 9:53pm
Hi Peter

thank you very much for your answer, but I tried to compile my app with iOS 8.4 SDK (and Delphi 10 Seattle) and work fine in my iPhone 6 Plus with iOS 9

The same app compiled with iOS 9 SDK has the error

Best Regards

Claudio

Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3484
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2015 at 8:34am
It could be possible that this is a security issue in the iOS 9 SDK. As this is reproducible with TWebBrowser, the issue will need to be fixed on project level / FireMonkey framework level.

Kind Regards, 
Pieter
Back to Top
Pederzolli Patrizia View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 06 Sep 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Pederzolli Patrizia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2015 at 11:23am
Hello Pieter,

yes you have right. The problem is the new ATS (App Transoprt Security for iOS 9) that block every HTTP request.

Thank you very much

Best Regards

Claudio
Back to Top
Offergeld Sebastian View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 25 Jul 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Offergeld Sebastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2015 at 12:31pm
Hello Claudio,

I have the same problem. May I ask you what you intend to do about that problem? I am a bit perplexed.

Best regards
Sebastian
Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3484
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2015 at 2:46pm
Hi, 

We have investigated this here and found a workaround for this issue. You need to specify a custom Info.plist file that is added to the deployment window, replacing the original one found in the debug folder after building the application for the first time. The keys that needs to be added are specified below. We will upload a sample as soon as possible.

<key>NSAppTransportSecurity</key>
<dict>
  <key>NSAllowsArbitraryLoads</key>
      <true/>
</dict>
Kind Regards, 
Pieter


Edited by Pieter Scheldeman - 22 Sep 2015 at 2:47pm
Back to Top
Offergeld Sebastian View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 25 Jul 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Offergeld Sebastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2015 at 6:37pm
Hi Pieter,
thanks for your investigation and the workaround. That sample will be helpfull too, great.
Kind regards
Sebastian
Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3484
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2015 at 12:08pm
Hi, 

We have written a blog post that covers this issue and provides a solution to this issue.
Please let us know if this solution helps for you.

Kind Regards, 
Pieter


Edited by Pieter Scheldeman - 23 Sep 2015 at 12:08pm
Back to Top
Offergeld Sebastian View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 25 Jul 2014
Posts: 12
Post Options Post Options   Quote Offergeld Sebastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2015 at 2:57pm
Hi Pieter,

thank you for the fix. It works fine now.

Kind regards
Sebastian
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down