Web forum is in read-only mode. Login as active registered customer for write access
  Forum Search   New Posts New Posts

TTMSFMXWebGMaps on TTabItem always on top

 Post Reply Post Reply
Author
kuhl klaus View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 29 Oct 2014
Posts: 34
Post Options Post Options   Quote kuhl klaus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: TTMSFMXWebGMaps on TTabItem always on top
    Posted: 20 Nov 2014 at 6:39am
Hi,
(firemonkey mobile Win32/Android)

I would like to use the TTMSFMXWebGMaps on a TTabItem of a TTabControl.
So the parent of the map controll is the tabitem.

When the user activates the tabitem with the map the map should be shown,
activating the other tabitem, no map should be shown.

In windows it works.

Same source for android, the map is always shown. Looks like the parent would be the form.

Am I doing something wrong?
Or is there a way to work araound?

Thanks

 TabControl1: TTabControl;
    TabItem1: TTabItem;
    TabItem2: TTabItem;
    TMSFMXWebGMaps1: TTMSFMXWebGMaps;

Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3259
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nov 2014 at 4:07am
Hi, 

The component relies on a native webbrowser, which does not respond to tab changes. You will need to manually toggle the Visible property of the component when the tab changes.

Kind Regards, 
Pieter
Back to Top
kuhl klaus View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 29 Oct 2014
Posts: 34
Post Options Post Options   Quote kuhl klaus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Nov 2014 at 4:03am
Thanks for your answer.

No problem to switch the visibility. I was just wondering that the same compiled to windows works.

Back to Top
Pieter Scheldeman View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 3259
Post Options Post Options   Quote Pieter Scheldeman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Nov 2014 at 2:51am
Yes, but the Windows version uses a different technique, and paints the contents on the FireMonkey canvas as a bitmap, while the other platforms add a real native controls to the application root view controller.

Kind Regards, 
Pieter
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down