Web forum is in read-only mode. Login as active registered customer for write access
  Forum Search   New Posts New Posts

TMS data modeler hangs when defining new connectio

 Post Reply Post Reply
Author
Christophersen Alf View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 12 Oct 2011
Posts: 52
Post Options Post Options   Quote Christophersen Alf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: TMS data modeler hangs when defining new connectio
    Posted: 16 Jun 2013 at 11:51pm
When I try to define the third connection to my Oracle XE 11g database, NexusDB just get stuck. Repeatedly :-(

I have first defined a new user in ORacle, using Oracle SQL Builder
Have then defined 5 tables which I now want to reengineer, partly in order to be able later to export that database layout to NexusDB.

But after defining name, database user name and password and the press the dropdown box, program is just hanging around until I after several minutes has to kill the process.

Any idea about what goes wrong?
Back to Top
Christophersen Alf View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 12 Oct 2011
Posts: 52
Post Options Post Options   Quote Christophersen Alf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jun 2013 at 11:52pm
Hm. Forgot as usual to tick off mail reply
Back to Top
Wagner R. Landgraf View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 2550
Post Options Post Options   Quote Wagner R. Landgraf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jun 2013 at 6:15pm
I'm not sure if I understood your problem. I have several Oracle connections configured here in my Data Modeler for testing purposes. I also have NexusDB connection. Whenever I try to create a new oracle connection, I provide sever name, user name, password, and after clicking the Schema combo it shows me the available schemas in Oracle database. Is that what you mean? If yes, again, i can't reproduce it. Maybe it's something related to your network?
Back to Top
Christophersen Alf View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 12 Oct 2011
Posts: 52
Post Options Post Options   Quote Christophersen Alf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jun 2013 at 6:33pm
I have Oracle XE running on my own computer and hte firewall is opened when I defined the first connection.

One of the databases is big with 69 tables and imports ok.

Problem started when defining the third connection. After defining name of connection, username for the base and password and tried to open the  dropbox for showing databases, it just hangs and nothing is shown.

Strange
Back to Top
Wagner R. Landgraf View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 2550
Post Options Post Options   Quote Wagner R. Landgraf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jun 2013 at 10:52am
So you mean if you delete the second connection, everything works fine again? 
Well, unfortunately it's hard to move on without any additional info that could help us trace this problem down.
Back to Top
Christophersen Alf View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 12 Oct 2011
Posts: 52
Post Options Post Options   Quote Christophersen Alf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jun 2013 at 4:55pm
Haven't tried to remove the other connections yet.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down